Echo

Er worden echo's gemaakt in de praktijk. Er zijn twee echo-apparaten aanwezig (een in Brunssum en een in Eygelshoven).

We maken in onze praktijk elke controle een echo, indien je dit wenst. Deze echo's zijn gratis en bieden wij aan als extra service binnen onze praktijk. Wij declareren deze echo's niet.

Elke controle

20151102 113445

Medische echo's

In de zwangerschap krijg je 4 medische echo’s aangeboden waarvan er 3 worden vergoed door je zorgverzekeraar. Verder worden er in de zwangerschap alleen medische echo's verricht op medische indicatie (deze worden vergoed).

1e medische echo

in onze praktijk krijg je een vroege echo, dit om te bepalen hoe ver je ongeveer zwanger bent.
Daarnaast krijg je in onze praktijk een termijnecho tussen de 10- 12 weken zwangerschap. Deze echo is onder andere om de duur van de zwangerschap te bepalen en de uitgetelde datum vast te stellen. Meer informatie hierover krijg je op het spreekuur. (deze echo's worden vergoed)

2e medische echo

De combinatietest (NT/ Nekplooimeting)
Tussen de 11 en 14 weken zwangerschap. Dit is een echo i.c.m. een bloedonderzoek. Het is een medisch onderzoek waarin wordt bepaald hoe groot de kans is dat je baby o.a. het Syndroom van Down heeft. Meer informatie hierover krijg je op het spreekuur. informatie over de screening op downsyndroom. (Dit onderzoek wordt niet vergoed en kost ongeveer €160,-)

3e medische echo

De 20 weken echo rond de 20 weken zwangerschap. Dit structureel echoscopisch onderzoek (SEO) is bedoeld om te beoordelen of de organen van je baby op een normale wijze zijn aangelegd. Hierbij kunnen ook andere lichamelijke afwijkingen worden gezien. Verder wordt gekeken of het kind goed groeit en of er voldoende vruchtwater is. De 20 weken echo is geen garantie op een gezond kind. Niet alle afwijkingen kunnen worden gezien op de echo. De echo brengt geen risico's mee voor moeder of kind. Meer informatie hierover krijg je op het spreekuur.informatie over het structureel echoscopisch onderzoek. (Deze echo wordt vergoed)

4e medische echo

Bij 30 weken wordt er een groeiecho gemaakt. Zo kun je zien of het kindje gemiddeld groeit, wat zwaarder of wat lichter is. (Deze echo wordt vergoed)

Hoe wordt een echo gemaakt?

Meestal kan de echo gemaakt worden via de buik. We noemen dit een uitwendige echo.
Soms, vroeg in de zwangerschap of als de baarmoeder slecht in beeld te brengen is, kan het nodig zijn de echo via de vagina te maken.
We noemen dit een inwendige echo. Het is belangrijk dat je blaas gevuld is wanneer je voor de eerste keer op controle komt, dit voor een zo optimaal echobeeld.
EstherEchoLaVie

Waar worden medische echo's gemaakt?

Je mag zelf kiezen waar je de medische echo's (na 14 weken) laat maken. Je krijgt van ons een aanvraagformulier mee op het spreekuur. In deze regio zijn er verschillende mogelijkheden.

- Zuyderland ziekenhuis Heerlen. Henri Dunantstraat 5. Bel voor het maken van een echo-afspraak de poli-gynaecologie afdeling: 045-5767808
- Zuyderland ziekenhuis Sittard. Dr. H. van der Hoffplein. Bel voor het maken van een echo-afspraak de poli-gynaecologie afdeling: 088- 4597785
- AZM ziekenhuis Maastricht. P. Debyelaan 25. Bel voor het maken van een echo-afspraak de poli-gynaecologie afdeling: 043-387 48 00
- Echocentrum het Lichtpunt. Dorpstraat 37 Nuth. Bel voor het maken van een echo-afspraak: 06- 46422875

Waar worden PRETecho's gemaakt?

- Echocentrum het Lichtpunt. Dorpstraat 37 Nuth. Bel voor het maken van een echo-afspraak: 06- 46422875
- Echo wonder Oirsbeek. Dorpstraat 92. Bel voor het maken van een echo-afspraak: 013-5442217