logo-la-vie-echo.jpg

Trots zijn wij op ons eigen Echocentrum La Vie

Alle medische echo’s kunnen in Echocentrum La Vie gemaakt worden.

Voor slechts twee echo-onderzoeken (indien van toepassing) verwijzen we je door:
1) De 13- wekenecho: naar Echocentrum Echo Heerlen
2) GUO (geavanceerd echoscopisch onderzoek): naar het Zuyderlandziekenhuis/ Maastricht UMC+ ziekenhuis

Alle echo’s die we maken worden vergoed door je zorgverzekering.
Verder krijg je bij elke zwangerschapscontrole op onze praktijk een korte ‘pretecho (2D/3D)’.
Deze wordt niet gedeclareerd en bieden wij als extra service aan binnen La Vie.

Elke cliënt krijgt van ons bij het eerste zwangerschapsconsult een USB stick mee. Hierop kunnen we de gehele zwangerschap de echo foto’s en korte echo filmpjes opslaan. Je krijgt ook af en toe een foto mee afgedrukt op echo fotopapier. Wanneer het lukt krijg je ook foto's mee in 3D.

Twee echoscopisten: Sharon Vroemen en Loubna Assabre.

Image

Sharon Vroemen, Echoscopie/ anticonceptie/ vervangend verloskundige

Ik ben Sharon Vroemen en in 1985 geboren en getogen in de Westelijk Mijnstreek. Ik woon met mijn partner en 2 dochters in het dorpje Urmond.

Als kind riep ik al dat ik vroedvrouw wilde worden en in 2010 kwam deze droom uit en mocht ik me officieel verloskundige noemen. Ik heb nog met mijn twee collega’s Esther en Veroniek de opleiding gevolgd. Sinds mijn afstuderen heb ik eerst overal ervaring opgedaan en in 2017 bij La Vie gaan werken als verloskundige. Tevens heb ik van 2019 tot 2021 in het ziekenhuis ervaring opgedaan als klinisch verloskundige.

De rust en regelmaat in het ziekenhuis waren heel fijn, maar de mooie thuisbevallingen en de bevallingen zonder al te veel ‘toeters en bellen’, miste ik enorm. Ik ben een half jaartje weggeweest bij La Vie om me vanaf 2020 weer bij het team te mogen voegen als echoscopiste in het Echocentrum La Vie.

Tevens kun je bij mij terecht voor het plaatsen/ verwijderen van een spiraal en vervang ik in tijden van vakantie/ziekte/bijscholing ook de verloskundigen.
Wat hier fijn aan is, is dat je nooit een vreemde aan je bed krijgt als je gaat bevallen.

Lief gemis LOGO

Mensen die me al een beetje kennen weten dat ik graag klets en de humor erin wil houden met wel een eerlijke blik op de verloskunde.

Naast mijn werk als verloskundige zet ik me al ruim    10 jaar in om ouders van een overleden kindje te ondersteunen en de kindjes te herdenken.
Ik begeleid de ouders vrijwillig indien daar behoefte aan is onder de noemer Lief Gemis. Het fijne hieraan is dat ik mijn medische kennis en ervaring kan samenvoegen om de ouders zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden. www.liefgemis.nl

In mijn vrije tijd vind ik het heel belangrijk om met mijn gezin tijd door te brengen en hopelijk mijn favoriete sport, paardrijden, weer snel te kunnen oppakken.

Ik verheug me op de mooie momenten samen met een vleugje humor.

Tot ziens in het echocentrum!

 

Loubna Assabre, Echoscopie/ vervangend verloskundige

Ik ben Loubna, een van de twee echoscopisten bij Echocentrum La Vie. Tevens ben ik evenals Sharon de vervangend verloskundige binnen de praktijk.

Indien één van de dienstdoende collega’s uitvalt door bijvoorbeeld vakantie, bijscholing of ziekte, zal ik haar rooster overnemen. Dat betekent dat je mij (vooral in vakantieperiodes) ook kunt tegenkomen bij je bevalling of in het kraambed. Wat hieraan enorm fijn is, is dat er nooit een vreemde aan je bed zal staan bij de bevalling.

Ik ben opgegroeid in de regio Parkstad en al op jonge leeftijd wist ik dat mijn passie bij het vak verloskunde lag. Na mijn beëdiging ben ik als verloskundige vrijwel direct aan de slag gegaan als waarneemster bij verschillende praktijken. Na een periode in Noord-Brabant gewerkt en gewoond te hebben, ben ik weer terug in het mooie Zuid-Limburg. Sinds oktober 2019 werk ik met veel plezier in Verloskundigenpraktijk La Vie en Echocentrum La Vie.

Ik geniet volop van mijn beroep en heb het voorrecht om aanstaande ouders te begeleiden in een van de meest bijzondere periodes van hun leven. Als verloskundige en echoscopiste hoop ik door middel van goede persoonlijke begeleiding en voorlichting op maat vrouwen en hun partner vertrouwen te geven in hun eigen kracht en zelfbewust keuzes maken en zodoende tevreden terug kijken op een zeer bijzondere periode in hun leven.

Tot ziens in het echocentrum!

 

Image

Medische echo's

In de zwangerschap krijg je een aantal medische echo’s aangeboden. Je mag altijd zelf beslissen of je de echo wel of niet wilt laten maken.  Alle echo's worden vergoed door je zorgverzekeraar, met uitzondering van de combinatietest. ( Zie de informatie over de combinatietest onder het kopje zwangerschap/prenataal onderzoek).  Verder worden er in de zwangerschap ook wel eens op medische indicatie echo's verricht (deze worden ook vergoed).

Echo's in de vroege zwangerschap

In onze praktijk krijg je een vroege echo, dit om te bepalen hoe ver je ongeveer zwanger bent.
Daarnaast krijg je in onze praktijk een termijnecho tussen de 10- 12 weken zwangerschap. Deze echo is onder andere om de duur van de zwangerschap te bepalen en de uitgetelde datum vast te stellen. Meer informatie hierover krijg je op het spreekuur. (deze echo's worden vergoed).

Image

De 20 weken echo ( SEO )

De 20 weken echo rond de 20 weken zwangerschap. (Deze echo wordt vergoed).
Dit structureel echoscopisch onderzoek (SEO) is bedoeld om te beoordelen of de organen van je baby op een normale wijze zijn aangelegd. Hierbij kunnen ook andere lichamelijke afwijkingen worden gezien. Verder wordt gekeken of het kind goed groeit en of er voldoende vruchtwater is.

De 20 weken echo is geen garantie op een gezond kind. Niet alle afwijkingen kunnen worden gezien op de echo. De echo brengt geen risico's mee voor moeder of kind. Meer informatie hierover krijg je op het spreekuur.

Je mag altijd zelf beslissen of je een echo onderzoek wel of niet wilt laten uitvoeren.

Voor meer informatie over het structureel echoscopisch onderzoek:
https://www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl/20-wekenecho
https://www.rivm.nl/down-edwards-patau-en-seo/structureel-echoscopisch-onderzoek-seo

Informatie20wekenEcho.jpg

De 30 weken echo ( groeiecho )

Bij 30 weken wordt er een groeiecho gemaakt. Zo kun je zien of het kindje gemiddeld groeit, wat zwaarder of wat lichter is. (Deze echo wordt vergoed)


Image
Image

Hoe wordt een echo gemaakt?

Meestal kan de echo gemaakt worden via de buik. We noemen dit een uitwendige echo.
Soms, vroeg in de zwangerschap of als de baarmoeder slecht in beeld te brengen is, kan het nodig zijn de echo via de vagina te maken.
We noemen dit een inwendige echo. Het is belangrijk dat je blaas gevuld is wanneer je voor de eerste keer op controle komt, dit voor een zo optimaal echobeeld.

 

Welke echo's bieden wij aan in ons Echocentrum La Vie:

Bijna alle medische echo's kunnen in onze eigen verloskundigenpraktijk worden gemaakt. We hoeven je hiervoor niet te verwijzen naar een ziekenhuis en of ander echocentrum.

Wij verwijzen je enkel voor de 13 wekenecho en de GUO (geavanceerd ultrageluid onderzoek) nog naar het ziekenhuis.
                                   

foto-lokatie-brunssum-la-vie.jpg

Locatie Brunssum en Eygelshoven

- Vitaliteit                          - Placenta
- Termijn                           - Ligging
- Echo na miskraam        - Spiraalcontrole
- Bloedverlies                  - Geslachtsbepaling
- Groei                              - 20 wekenecho 
- Meten van de baarmoederhals

Image

Waar worden PRETecho's gemaakt?

- Echocentrum het Lichtpunt. Dorpstraat 37 Nuth. Bel voor het maken van een echo-afspraak: 06- 46422875
- Echo wonder Oirsbeek. Dorpstraat 92. Bel voor het maken van een echo-afspraak: 013-5442217

3DEcho.jpg