Echocentrum La Vie

Trots zijn wij op ons eigen echocentrum binnen onze verloskundigenpraktijk!
Alle medische echo's kunnen nu in de praktijk worden gemaakt. We hoeven je hiervoor niet meer te verwijzen naar een ziekenhuis of ander echocentrum.
Alle echo's die we maken worden vergoed door je zorgverzekering. Verder krijg je bij elke zwangerschapscontrole een korte 'pretecho (in 2D)'. Deze wordt niet gedeclareerd en bieden wij als extra servixe aan binnen onze praktijk.

Medische echo's

In de zwangerschap krijg je 4 medische echo’s aangeboden waarvan er 3 worden vergoed door je zorgverzekeraar. Verder worden er in de zwangerschap alleen medische echo's verricht op medische indicatie (deze worden vergoed).

1e medische echo

In onze praktijk krijg je een vroege echo, dit om te bepalen hoe ver je ongeveer zwanger bent.
Daarnaast krijg je in onze praktijk een termijnecho tussen de 10- 12 weken zwangerschap. Deze echo is onder andere om de duur van de zwangerschap te bepalen en de uitgetelde datum vast te stellen. Meer informatie hierover krijg je op het spreekuur. (deze echo's worden vergoed)

2e medische echo

De combinatietest (NT/ Nekplooimeting)
Tussen de 11 en 14 weken zwangerschap. Dit is een echo i.c.m. een bloedonderzoek. Het is een medisch onderzoek waarin wordt bepaald hoe groot de kans is dat je baby o.a. het Syndroom van Down heeft. Meer informatie hierover krijg je op het spreekuur. informatie over de screening op downsyndroom. (Dit onderzoek wordt niet vergoed en kost ongeveer €168,-)

3e medische echo

De 20 weken echo rond de 20 weken zwangerschap. Dit structureel echoscopisch onderzoek (SEO) is bedoeld om te beoordelen of de organen van je baby op een normale wijze zijn aangelegd. Hierbij kunnen ook andere lichamelijke afwijkingen worden gezien. Verder wordt gekeken of het kind goed groeit en of er voldoende vruchtwater is. De 20 weken echo is geen garantie op een gezond kind. Niet alle afwijkingen kunnen worden gezien op de echo. De echo brengt geen risico's mee voor moeder of kind. Meer informatie hierover krijg je op het spreekuur.informatie over het structureel echoscopisch onderzoek. (Deze echo wordt vergoed)

4e medische echo

Bij 30 weken wordt er een groeiecho gemaakt. Zo kun je zien of het kindje gemiddeld groeit, wat zwaarder of wat lichter is. (Deze echo wordt vergoed)

Hoe wordt een echo gemaakt?

Meestal kan de echo gemaakt worden via de buik. We noemen dit een uitwendige echo.
Soms, vroeg in de zwangerschap of als de baarmoeder slecht in beeld te brengen is, kan het nodig zijn de echo via de vagina te maken.
We noemen dit een inwendige echo. Het is belangrijk dat je blaas gevuld is wanneer je voor de eerste keer op controle komt, dit voor een zo optimaal echobeeld.
20151028 095621

Welke echo's bieden wij aan in ons Echocentrum La Vie:

Bijna alle medische echo's kunnen in onze eigen verloskundigenpraktijk worden gemaakt. We hoeven je hiervoor niet te verwijzen naar een ziekenhuis en of ander echocentrum.
Wij verwijzen je enkel voor de combinatietest en de GUO (geavanceerd ultrageluid onderzoek) nog naar het ziekenhuis.

EstherEchoLaVie

Locatie Brunssum:

- Vroege vitaliteitsecho
- Termijnecho
- Liggingsecho
- Geslachtsecho

Locatie Eygelshoven:

- Vroege vitaliteitsecho
- Termijnecho
- Liggingsecho
- Geslachtsecho
- Groeiecho
- 20 weken echo (SEO)

Waar worden PRETecho's gemaakt?

- Echocentrum het Lichtpunt. Dorpstraat 37 Nuth. Bel voor het maken van een echo-afspraak: 06- 46422875
- Echo wonder Oirsbeek. Dorpstraat 92. Bel voor het maken van een echo-afspraak: 013-5442217