Elke controle een gratis ECHO

Indien gewenst is het mogelijk in onze praktijk elke controle even kort met de echo naar de baby te kijken.
Wij hebben 4 eigen echo-apparaten in de praktijkruimtes van Brunssum en Eygelshoven staan.
De verloskundigen hebben de basis echo- opleiding gevolgd en mogen enkele medische echo's in de praktijk maken.
Ook hebben we een echocentrum binnen de praktijk voor alle uitgebreide echo's

20151028_095621.jpg
logo-la-vie-echo.jpg

Echocentrum La Vie

Trots zijn wij op ons eigen echocentrum binnen onze verloskundigenpraktijk!
Alle medische echo's kunnen nu in de praktijk zelf worden gemaakt. We hoeven je hiervoor niet meer te verwijzen naar een ziekenhuis of ander echocentrum. Alle echo's diie we maken worden vergoed door je zorgverzekering.
Verder krijg je bij elke zwangerschapscontrole op de praktijk een korte 'pretecho (2D)'.
Deze wordt niet gedeclareerd en bieden wij als extra service aan binnen onze praktijk.

20151028_094723.jpg

Veel tijd voor zwangeren op het spreekuur

Wij nemen de tijd voor onze cliënt op het spreekuur en natuurlijk ook daar buiten. Wij hebben gesprekken van +/- 15min ingepland. Ook voor het aller eerste gesprek (intake) nemen wij uitgebreid de tijd (+/- 60min). Wij vinden het erg belangrijk dat er goed geluisterd wordt en dat er tijd genomen wordt voor iedereen. We willen niet dat de cliënt en of partner het gevoel krijgt dat er onvoldoende ruimte is voor het stellen van vragen.

Ochtend, middag en avondspreekuur

Wij hebben ochtend, middag en avondspreekuur. Dit is mogelijk op maandag t/m vrijdag tot +/- 21:00.
Zo kan ook de aanstaande vader, oma tante enz mee naar het spreekuur komen wanneer zij overdag niet zouden kunnen. Deze avondspreekuren zijn bijvoorbeeld heel handig voor vrouwen en of partners werkzaam in het onderwijs.

Om iedereen de mogelijkheid van het avond spreekuur aan te kunnen bieden, vragen wij je ook te wisselen. Kom af en toe ook op het ochtend of middagspreekuur. Je kijgt vrij van je werk om naar de verloskundige te gaan!

echo1.jpg

Zwangerschapscontroles naar behoefte

Wij streven naar professionele zorg op maat en goede individuele begeleiding. Bij elke cliënt worden de standaard zwangerschapscontroles (op basis van protocollen) vanaf 20 weken pas gehanteerd. Tot 20 weken krijg je bij ons een controle om de 2-3 weken (ipv om de 4), 20 tot 30 weken elke 3 weken, tot 36 weken elke 2 weken en tot 40 weken elke week op controle.

Echter wanneer iemand een indicatie heeft om hiervan af te wijken (denk aan een miskraam in de anamnese) zal er vaker een controle gedaan worden. Wij stemmen onze zorg af op de cliënten. Daarmee leveren we goede zorg op maat.

Kennismakingsgesprek mogelijk

Elke verloskundigenpraktijk heeft een andere visie en werkwijze. Kies een praktijk die bij je past!

Bij ons in de praktijk is het mogelijk om op kennismakingsgesprek te komen.
Ben je pas zwanger of heb je een kinderwens dan kun je een afspraak bij ons inplannen.
Er zijn geen kosten aan dit gesprek verbonden. Zo kun je kijken of onze visie en werkwijze bij jullie past.20151102_161544.jpg

Continue begeleiding bij de bevallingWij garanderen een continu support in de actieve fase van de bevalling, ongeacht het aantal centimeters ontsluiting.

Wij vinden het erg belangrijk dat je zo goed mogelijk op de bevalling terug kijkt. Dat je je goed gesteund hebt gevoelt tijdens je bevalling. Daarom bieden wij je aan bij de bevalling aanwezig te zijn ook al ben je onder begeleiding van de gynaecoloog.

Soms word je tijdens de zwangerschap of bevalling overgedragen aan de gynaecoloog, wij mogen de bevalling dan niet meer doen. Als je het fijn vindt kunnen wij wel bij de geboorte van de baby erbij zijn!Jort-deel-2-zo-11-09-16-60.jpg

Begeleiding door 1 verloskundige


Wanneer je de voorkeur hebt om door één i.p.v. vier verloskundigen begeleid te worden in de zwangerschap kun je dit aangeven bij ons in de praktijk.
Wij streven ernaar om dit de gehele periode te kunnen realiseren.
Je leert ons echter wel alle vier kennen. Dit omdat het voor kan komen dat de ander dienst heeft op het moment dat je spoed hebt of gaat bevallen.
Zo staat er nooit een vreemde aan je bed wanneer je gaat bevallen.
Onze voorkeur gaat daarom uit naar om en om bij ons 4 op spreekuur te komen.

Ook is het belangrijk om Fiona te leren kennen. Zij is 1 van onze 3 echoscopisten en vervangt ons tijdens ziekte, verlof, bijscholing en of vakanties.
Als je ons 5 meerdere keren op het spreekuur gezien hebt, krijg je nooit een vreemde aan je bed bij de bevalling.

verloskundigenpraktijk-la-vie-team-1-esther-nina-veroniek-lisa.jpg

Informatieavonden

LA VIE

Lactatiekundie/ borstvoedingsdeskundige:
Indien gewenst kun je op onze praktijk een (gratis) gesprek met de borstvoedingsdeskundige krijgen. Dit om je te kunnen voorbereiden op de borstvoeding of om je te helpen een keus te maken tussen borst- of flesvoeding.

Informatieavonden
Ook worden er een aantal informatieavonden over o.a. borstvoeding/ de zwangerschap vanaf 20 wk/ de bevalling/ hechting met de baby gegeven voor al onze cliënten. De data en tijden komen langs op onze facebookpagina, de wachtkamer van de praktijk en op deze website onder het kopje informatieavonden.

 

Zuyderland ziekenhuis te Heerlen

Maandelijks wordt er voorlichting over de bevalling voor alle zwangeren uit de regio georganiseerd in het Zuyderland ZH te Heerlen.

Voor meer info over de informatie avonden kijk onder het kopje OVERIG op deze website, of in onze APP.
https://www.zuyderland.nl/specialismen/geboortecentrum/rondleiding-geboortecentrum/

www.samenzuyd.nl

verloskundigenLaVieenbuurtpraktijken.png

Kwaliteit

Om de kwaliteit van de zorg op het hoogste niveau te houden, blijven wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, richtlijnen en inzichten binnen de verloskunde. Wij volgen dan ook zeer regematig bij- en nascholingen en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van verloskundige (KNOV) en van echoscopisten (BEN).

Alle verloskundigen en echoscopisten werkzaam bij La Vie staan zijn BIG geregistreerd.

BIG Loubna Assabre  :   49925349203
BIG Esther van Kuijk  :   49912196703
BIG Nina Vizzarri  :   19924007603
BIG Veroniek van Geenen      :   89912671103
BIG Lisa Marquez Kroeze  :   39913381703

BIG Lian Ramakers                      39008514203
BIG Joanna Peters                       39061998403

Foto StudentenOok door stagiaires te begeleiden in onze praktijk blijven wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied en worden we geprikkeld onze kennis vaardigheden en expertise op peil te houden. Als je bezwaar hebt tegen de aanwezigheid van een verloskundige in opleiding, geef dit dan gerust bij ons aan.

We werken samen met de Academie Verloskunde Maastricht via de Community of practice.
www.samenzuyd.nl

Gratis kinderwensspreekuur

Het wordt steeds meer gebruikelijk om al vóór de zwangerschap bij de verloskundige op spreekuur te komen.

In vele gevallen is dit ook verstandig omdat wij vooral al voorlichting en adviezen kunnen geven over o.a. medicijngebruik, voeding, ziektes, erfelijkheid e.d.

Dit alles voor een zo optimaal mogelijke zwangerschap met zo min mogelijk risico's voor moeder en kind.

Het kinderwensspreekuur wordt helaas nog niet vergoed door de zorgverzekeraar maar in onze praktijk is het kinderwens gratis.
Zie meer informatie onder het kopje kinderwens.

Kinderwens

Fysiotherapie

Wij werken nauw samen met fysiotherapeuten en verwijzen onze cliënten met regelmaat. Op de locatie in Brunssum delen wij de praktijkruimte met V&O-fysio.

Mike Ververgaert en Fidesca Oostdijk bieden o.a:

  • Fysiotherapie
  • Bekkenfysiotherapie
  • Manuele therapie
  • Adres: Bodemplein 1, 6443 CJ Brunssum
  • Tel: 045 - 511 30 28
  • Spoed: 06 - 51 90 34 62
  • Email: info@venofysio.nl
  • Website: www.venofysio.nl

 

Zij verzorgen ook voor zwangeren de Zwangerfit Cursus & Babymassage voor meer informatie kijk op deze website onder OVERIG

VOfysioVerloskundigenLaVie.png

Anticonceptie bij La Vie

Ook voor alle informatie over anticonceptie kun je bij La Vie terecht.
Voor alle cliënten die bij ons in de praktijk onder zorg geweest zijn, maar ook alle dames die nog nooit zwanger geweest zijn kunnen op spreekuur komen met alle vragen rondom anticonceptie.
 
Spiralen plaatsen en of verwijderen
kan bij ons in de praktijk!
 
Voor het maken van een afspraak en of voor meer info vraag ernaar bij de veroskundige of assistente.
045-763 43 72

Dijkstra Voet en Huidverzorging

U kunt bij Dijkstra Voet en Huidverzorging terecht voor diverse behandelingen, zoals een gezichts en/of pedicure behandeling maar ook lichaam en hotstone-massage’s!

Heeft u na het lezen van deze site nog vragen over de behandelingen of over de producten, of wilt u graag een afspraak maken, aarzel dan niet en neem contact met ons op!

In onze salon staat u als klant centraal en daarbij maken wij gebruik van producten die de beste kwaliteit waarborgen, namelijk Dr.Belter.
Door regelmatige trainingen en cursussen te volgen zijn wij helemaal up-to-date en beschikt ons team over de nieuwste technieken omtrent huidverbetering en voetverzorging.

Logo Hetty Mini