PicturePeople 7 Of 12

Hallo lieve mensen wij zijn Michele, Loubna, Esther en Veroniek

We begeleiden je zwangerschap, bevalling en kraambed. Je leert ons alle vier goed kennen in de zwangerschap.

Esther van Kuijk en Veroniek van Geenen zijn vriendinnen geworden tijdens de opleiding aan de Academie Verloskunde Maastricht.
Onze droom is uitgekomen om in 2009 samen een verloskundigenpraktijk te starten. 

Inmiddels bestaat de praktijk al 10 jaar en is ons team uitgebreid van 2 naar 8!
Het team bestaat uit 4 verloskundigen, 1 vervangend verloskundige/echoscopiste, 2 echoscopisten en 1 assistente.

Michele Nelissen werkt sinds maart 2019 en Loubna Assabre vanaf oktober 2019 bij ons in de praktijk.
Esther en Veroniek hebben beiden kinderen en met de komst van Michele en Loubna is het werk als verloskundige beter te combineren met een gezin thuis.

We oefenen ons vak uit met veel liefde en passie.

Vervangend Verloskundige / Echoscopiste


PicturePeople 6 Of 12

Fiona hendriks is ons vervangend verloskundige/echoscopiste in geval van ziekte, verlof, bijscholing en of vakantie.
Zij is verloskundige en werkt tevens als echoscopiste in ons Echocentrum La Vie.
Het is fijn om een vaste vervangster te hebben binnen ons team. Je leert Fiona kennen bij verschillende echo's, of wanneer zij het spreekuur of dienst van 1 van ons overneemt. Zo staat er nooit een vreemde aan je bed.Assistente La Vie

Erg blij zijn wij met Daphne Wante in ons team. Daphne is onze assistente. Zij doet een deel van de administratieve werkzaamheden binnen de praktijk. Daphne is elke werkdag tussen 9:00-13:30 op ons algemeen nummer
(045 7 63 43 72) bereikbaar voor regelzaken en het stellen van algemene vragen.

PicturePeople 2 Of 12

Onze visie en werkwijze

Onze visie is om goede verloskundige zorg op maat te kunnen geven. Dit houdt in, zorg afgestemd op de behoeften en wensen van de cliënt.
Daarnaast proberen wij onze cliënt en partner zo goed mogelijk te leren kennen.
Daarom zorgen wij ervoor dat er voldoende, (en desnoods meer dan gebruikelijk) controles worden gedaan.
Zo proberen wij ernaar te streven en zo goed mogelijke band en vertrouwen op te bouwen.

Wij streven naar goede zorg op maat afgestemd op de behoefte en wensen van de cliënt.

PicturePeople 8 Of 12


Bijvoorbeeld: als een cliënt extra controles nodig heeft kan dit, wanneer een cliënt ongerust is mag ze altijd extra op controle komen nog dezelfde dag, als iemand een miskraam gehad heeft mag ze elke week voor een echo komen etc.
Gewoon persoonlijke goede begeleiding afgestemd per cliënt.

Wij streven naar intensieve begeleiding in zwangerschap, bevalling en kraambed.

PicturePeople 10 Of 12

Wij garanderen voldoende tijd voor de zwangeren. Tijdens de spreekuren is er genoeg tijd per cliënt voor het stellen van vragen. Het eerste kennismakingsgesprek (Intake) duurt 60 min, info over borst/flesvoeding, het geboorteplan en het informatiegesprek over de bevalling duren 30 min.

We brengen een vroeg eerste bezoek, direct nadat een zwangere zich meldt met signalen dat de baring begonnen is. Tijdens dit bezoek maken we een inschatting welke mate van begeleiding de cliënte nodig heeft. Soms kan adequate ondersteuning van een van ons, de kraamverzorgster of anderen juist tijdens de beginfase van de baring bijdragen aan een goed verloop.

Wij garanderen een continu support in de actieve fase van de bevalling, ongeacht het aantal centimeters ontsluiting. Als een van ons je instuurt naar het ziekenhuis gaan we mee en blijven we indien gewenst ook aanwezig! Ook als de gehele bevalling door de gynaecoloog begeleid wordt kun je ons erbij vragen! Soms gaan we ook heel bewust nog even weg. Bij mensen die het samen heel goed doen is het soms goed om ze even met z'n tweeën te laten. Ze mogen altijd bellen indien ze ons nodig hebben.

Doordat we de mensen goed kennen weten we ook waar de mogelijke risico's zitten. Met als gevolg dat je goed luistert naar de zwangere en haar op tijd doorverwijst naar de gynaecoloog indien nodig.

We kennen alle cliënten goed en weten wat belangrijk voor ze is. Rust voor de cliënt, rust voor de verloskundigen en tevreden klanten.

Misschien tot ziens in onze gezellige en professionele praktijk!

TEAM LA VIE