Hallo lieve mensen

Image

Wij zijn Joanna, Veroniek, Loubna en Esther de vier verloskundigen van La Vie.

We begeleiden je zwangerschap, bevalling en kraambed.
Het is belangrijk dat je ons alle vier op het spreekuur leert kennen. Degene die dienst heeft op het moment dat je bevalling is begonnen zal de bevalling begeleiden.

We begeleiden eventueel een bevalling thuis, maar ook als je op eigen wens of op medische indicatie in het ziekenhuis gaat bevallen.

Esther en Veroniek zijn vriendinnen geworden tijdens de opleiding aan de Academie Verloskunde Maastricht. Onze droom is uitgekomen om in 2009 samen een verloskundigenpraktijk te starten.
Loubna werkt sinds 2019, en Joanna sinds 2022 in ons team.

Esther en Veroniek hebben beiden kinderen en met de komst van Joanna en Loubna is het werk als verloskundige beter te combineren met een gezin thuis.

La Vie is gegroeid van een hele kleine duo praktijk naar een prachtige praktijk waarin we inmiddels met een heel team werken.

We oefenen ons vak uit met veel liefde en passie.

Team La Vie

Verloskundigenpraktijk La Vie:

- Vier verloskundigen: Loubna, Joanna, Esther en Veroniek

Echocentrum La Vie:
- 1 echoscopiste: Loubna


- Drie assistentes: Manon, Shirley en Audrey

Esther van Kuijk; Verloskundige

Hallo aanstaande mama en partner. Ik ben Esther van Kuijk, verloskundige in deze praktijk. In 2009 ben ik samen met mijn collega Veroniek van Geenen deze prachtige verloskundigenpraktijk gestart. Het zelf starten van de praktijk was een unieke kans om te kunnen werken als verloskundige en zelf het vak te kunnen invullen hoe ik verloskunde voor mij zie. Verloskundige zijn zit in mijn bloed.

Met nog evenveel passie en toewijding als bij de start, werk ik enorm graag, en veel, als verloskundige binnen La Vie. Een bevalling begeleiden blijf ik magisch vinden en het werkt verslavend! Ik woon al geruime tijd samen met mijn partner Robert en mijn schat van een bonusdochter Iris. Met een niet goed functionerende baarmoeder, endometriose, PCOS, een zeer slecht functionerende hormoonhuishouding, de nodige IVF/ICSI behandelingen en een onvruchtbaarheidsverklaring op zak had ik nooit verwacht zelf een zwangerschap mee te mogen maken.

In 2017 werd ik tegen alle verwachtingen in toch zwanger! In Juni 2018 is ons zoontje Scott per spoedkeizersnede geboren. In 2021; ook weer 11 ICSI behandelingen en 5 miskramen verder werd ons dochtertje Kate geboren. Wat een rijkdom! Voor mij als verloskundige wel geweldig om beide uiterste mee te maken. Een zeer pijnlijke keizersnede met een lang herstel en een super gemakkelijke en zowat pijnvrije bevalling waarbij ik mij enkele uren later al hersteld voelde.

Het zijn van een verloskundige in de puurste vorm: zwangerschap, bevalling en kraambed begeleiden is hetgeen waar ik het aller gelukkigste van word. Ik kies er daarom bewust voor vooral ‘alleen’ dit te doen. Mijn werkdagen zijn lang. Ik heb dan ook bewust gekozen geen groeiecho’s binnen de praktijk te maken en/of anticonceptie te plaatsen zodat ik zoveel mogelijk spreekuur en diensten kan draaien.

Naast de verloskunde in de praktijk maak ik me ook sterk voor verloskunde in het algemeen en hoop dat generaties na ons nog steeds met een eigen verloskundige mogen/kunnen bevallen.

Ik volg veel scholingen/trainingen en ben in 2017-2018-2019 kringvoorzitter geweest van de groep verloskundigen in deze regio. Momenteel zit ik in het verloskundig samenwerkingsverband waar ik namens de groep verloskundigen samen met de gynaecologen om tafel zit om verloskunde in onze regio vorm te geven en zorg ervoor dat alle hoogrisico cliënten besproken worden met de gynaecoloog om zo een individueel zorgpad te maken, waarbij jullie als zwangeren de best mogelijke zorg krijgen. Ik zie ernaar uit om jullie te ontmoeten en een bijdrage te mogen leveren in deze belangrijke periode uit jullie leven!

Veroniek van Geenen: Verloskundige

Hallo Lieve mensen. Ik ben Veroniek van Geenen, één van de verloskundigen in deze praktijk. Vanaf mijn 16 e ben ik samen met mijn partner Lowis Wolff, waar ik mee samenwoon in Treebeek/Brunssum. Wij hebben samen twee lieve kindjes Jort en Julie. Ze zijn beiden geboren onder begeleiding van mijn lieve collega en vriendin Esther van Kuijk in 2016 en 2018.

In 2005 begon het allemaal. Ik startte samen met Esther de opleiding tot verloskundige aan de Academie Verloskunde Maastricht. Gedurende de opleiding hadden we het al over het samen starten van een praktijk. In 2009 is die droom uitgekomen en werd Verloskundigenpraktijk La Vie geboren.
Van een handjevol eerste cliënten, een klein slaapkamertje als praktijkruimte, is La Vie nu jaren later, uitgegroeid tot een mooie gezonde bloeiende praktijk op meerdere locaties, waar we inmiddels met een heel team werken! Door de jaren heen zijn er verloskundigen collega’s gekomen en gegaan. We zijn op zoek gegaan naar een fijn, gezellig team met allemaal dezelfde visie en passie voor het vak.

Nu ik moeder geworden ben is er naast de nog altijd groeiende praktijk een gezinsleven bijgekomen. Om werk en privé goed in balans te houden zijn er een aantal collega’s door de jaren heen bijgekomen. Nog altijd zoeken we naar een fijn team en rooster waarin het voor iedereen in balans is.
We proberen met z’n allen jullie een warm welkom te geven bij La Vie en we hopen jullie zo goed mogelijk te begeleiden in deze bijzondere periode van jullie leven.

Na de opleiding tot verloskundige heb ik de basisopleiding echoscopie gevolgd. Binnen La Vie werk ik als verloskundige en echoscopiste en zie je me op het spreekuur/ bij de bevalling en in het kraambed. Maandelijks bespreek ik de hulpvragen van 'kwetsbare zwangeren' tijdens een overleg met meerdere disciplines in het Zuyderland Ziekenhuis te Heerlen. Naast het stuk verloskunde hebben Esther en ik onze handen vol aan overige taken binnen ons bedrijf. Ik volg veel scholingen/trainingen en sta net zoals mijn collega's ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundigen en echoscopisten.
Op het reguliere spreekuur maak ik medische basisecho’s en je zou me eventueel kunnen tegenkomen bij het plaatsen van een spiraaltje.

Tot ziens in de praktijkJoanna Peters: Verloskundige

Joanna Peters, Verloskundige/ echoscopiste  

Ik ben Joanna Peters, opgegroeid in Landgraaf en woonachtig in Voerendaal.
2022 begon voor mij goed, ik mocht mij namelijk aansluiten bij deze leuke groep toegewijde en gedreven verloskundigen, echoscopisten en assistentes.

Ik ben bijna 12 jaar werkzaam geweest op de verloskamers en kraamafdeling van het MUMC Maastricht Medisch Centrum. Bovenaan mijn bucketlist stond het werken in een eerstelijns praktijk. Met de vorige jaarwisseling nam ik mij dan ook voor te gaan solliciteren bij praktijken in de regio. Al snel mocht ik bij een praktijk in de buurt starten als tijdelijke vervangster. Enkele maanden later kwam La Vie, via een leuke omweg, op mijn pad. En nu heb ik ook nog het geluk dat ik deel uitmaak van het vaste team, een droom die uitkomt!

Ik ben voor het eerst moeder geworden in juni 2011 van Luuk. Twee jaar later in 2013 werd zijn zusje Saar geboren. En in 2017 kregen ze nog een broertje Juul. Mijn ervaringen neem ik mee waardoor ik mij goed probeer in te leven in wat jullie meemaken.

Door mijn ervaring uit het MUMC+ weet ik heel goed waar de grens van de fysiologie ligt en wanneer er hulp nodig is van de gynaecoloog. Binnen La Vie ben ik werkzaam als verloskundige. Ik sta ingeschreven bij het kwaliteitsregister van de KNOV. Jullie kunnen mij tegenkomen tijdens het spreekuur, bij de bevalling en in het kraambed.

Ik kijk er naar uit om jullie als aanstaande ouder(s) te gaan begeleiden, zodat jullie tevreden terugkijken op de start van jullie ouderschap!

Loubna Assabre; Verloskundige / echoscopiste

Ik ben Loubna, Verloskundige bij Verloskundigenpraktijk La Vie en
tevens de echoscopiste van Echocentrum La Vie.
Ik ben de vervangend verloskundige binnen de praktijk.

Indien één van de dienstdoende collega’s uitvalt door bijvoorbeeld vakantie, bijscholing of ziekte, zal ik haar rooster overnemen. Dat betekent dat je mij (vooral in vakantieperiodes) ook kunt tegenkomen bij je bevalling of in het kraambed. Wat hieraan enorm fijn is, is dat er nooit een vreemde aan je bed zal staan bij de bevalling.

Ik ben opgegroeid in de regio Parkstad en al op jonge leeftijd wist ik dat mijn passie bij het vak verloskunde lag. Na mijn beëdiging ben ik als verloskundige vrijwel direct aan de slag gegaan als waarneemster bij verschillende praktijken. Na een periode in Noord-Brabant gewerkt en gewoond te hebben, ben ik weer terug in het mooie Zuid-Limburg. Sinds oktober 2019 werk ik met veel plezier in Verloskundigenpraktijk La Vie en Echocentrum La Vie.

Ik geniet volop van mijn beroep en heb het voorrecht om aanstaande ouders te begeleiden in een van de meest bijzondere periodes van hun leven. Als verloskundige en echoscopiste hoop ik door middel van goede persoonlijke begeleiding en voorlichting op maat vrouwen en hun partner vertrouwen te geven in hun eigen kracht en zelfbewust keuzes maken en zodoende tevreden terug kijken op een zeer bijzondere periode in hun leven.

Tot ziens in de praktijk en in het echocentrum!

Shirley: Praktijkassistente

Hallo lieve allemaal,

Ik ben Shirley Breukers-Oerlemans, een van de drie praktijkassistentes van La Vie.
Samen met mijn man Luc, onze kindjes Nino*, Fenna, Sjoerd, Mads en Lauke en onze trouwe viervoeter Fien wonen wij in Eygelshoven.

Vanaf 2021 ben ik team La Vie komen versterken.
Vooraf ben ik lange tijd werkzaam geweest als verpleegkundige binnen de GGZ en sinds een klein jaar werkte ik als kraamverzorgende. Ik vind het een voorrecht om aan de zijlijn ook deel te mogen uitmaken van de meest bijzondere en intense periode uit jullie leven. Met mijn achtergrond probeer ik jullie goede tips en adviezen te geven.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen jullie mij tegenkomen op locatie Brunssum of Eygelshoven, of zal ik jullie telefonisch te woord staan.
Jullie kunnen bij mij terecht met algemene vragen en voor het plannen of verzetten van afspraken.

Wanneer je het algemene nummer van de praktijk belt (045-7634372), krijgen jullie mij of een van de twee andere assistentes, Manon of Audrey aan de lijn.

Indien er sprake is van spoed en/of dringende vragen waarbij je de verloskundige wilt spreken, bellen jullie naar het spoednummer (045-7634371).

Tot ziens/horens in de praktijk!

 
Image

Manon: Praktijkassistente

Hi lieve ouders,

Ik ben Manon, sinds juli 2021 één van de drie praktijkassistentes van La Vie.
Wat heb ik veel plezier in dit werk!
Ik woon samen met mijn man Jordy en ons prachtige zoontje Lewis, in het mooie Landgraaf.

Ik heb een achtergrond als medisch secretaresse, echter met een absolute passie voor baby's. Want er is niets mooiers dan nieuw leven verwelkomen!
Ik ga jullie graag bijstaan rondom de administratieve kanten tijdens de zwangerschap en rondom de bevalling.

Tijdens mijn eigen zwangerschap ben ik begeleid door La Vie, dit voelde voor mij als een warm nest, een vertrouwde omgeving waar iedereen voor je klaar staat. Met veel plezier mag ik nu onderdeel uitmaken van dit fantastische team en hoop ik eraan te kunnen bijdragen om jullie ook zo'n fijne ervaring te mogen geven.

Jullie kunnen bij mij terecht met algemene vragen en voor het plannen of verzetten van afspraken.
Wanneer je het algemene nummer van de praktijk belt (045-7634372), krijgen jullie mij, Audrey en of Shirley aan de lijn.

Indien er sprake is van spoed/ en of dringende vragen waarbij je de verloskundige wilt spreken, bellen jullie naar het spoednummer (045-7634371).

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!

 

PRAKTIJKASSISTENTE : AUDREY

Ik ben Audrey Consten, 35 jaar oud en sinds 2022 werkzaam als één van de drie assistentes van La Vie.
Ik ben opgegroeid in Landgraaf en woon nu met mijn partner en onze kinderen in Hoensbroek.
In 2010 ben ik moeder geworden van Dexter en in 2021 kwam broertje Aaron erbij. Na mijn eerste zwangerschap bleef ik gefascineerd in de geboortezorg en heb ik 3 jaar verloskunde gestudeerd en ook stages gelopen bij La Vie, tijdens deze stages kwam ik erachter dat de verloskundige zorg bij La Vie heel vertrouwd en persoonlijk is, dit is ook de rede waarom ik bij mijn 2e zwangerschap mij direct aangemeld heb bij La Vie!
Na mijn opleiding heb ik met veel plezier in de kraamzorg gewerkt en daarna als praktijkassistente bij een verloskundige praktijk in Maastricht.
Heel leuk vind ik het om nu deel uit te mogen maken van Team La Vie. Sinds 2013 ben ik actief in de geboortezorg en hoop jullie met mijn ervaring en kennis goed te kunnen ondersteunen.
Op dinsdag, woensdag en donderdag kunnen jullie mij tegenkomen op locatie Brunssum of Eygelshoven. Wanneer je op dinsdag woensdag of donderdag de spoedlijn belt, kun je naast de verloskundigen ook mij aan de lijn krijgen. Op deze dagen zal ik overdag triageren voor de verloskundigen. Jullie kunnen bij mij terecht met al jullie vragen, en voor het plannen of verzetten van afspraken.


Tot ziens/horens in de praktijk!

Image