Hallo lieve mensen wij zijn Esther van Kuijk, Eva Feijten & Veroniek van Geenen

We begeleiden je zwangerschap, bevalling en kraambed. Je leert ons alle drie goed kennen in de zwangerschap.

Esther en Veroniek zijn vriendinnen geworden tijdens de opleiding aan de Academie Verloskunde Maastricht.
Onze droom is uitgekomen om nu samen een verloskundigenpraktijk te hebben.

We leerden Eva kennen als stagiaire bij ons in de praktijk. Tijdens deze stages ontstond er een hele goede klik tussen ons drieën. Na 5 ½ jaar de praktijk met z’n tweeën te hebben gerund, kwam Eva ons team in 2015 versterken.

We oefenen ons vak uit met veel liefde en passie.

Onze visie en werkwijze

Onze visie is om goede verloskundige zorg op maat te kunnen geven. Dit houdt in, zorg afgestemd op de behoeften van de cliënt.
Daarnaast proberen wij onze cliënt en partner zo goed mogelijk te leren kennen.
Daarom zorgen wij ervoor dat er voldoende, (en desnoods meer dan gebruikelijk) controles worden gedaan.
Zo proberen wij ernaar te streven en zo goed mogelijke band en vertrouwen op te bouwen.

Nu Veroniek op 11-09-2016 moeder is geworden van Jort wilt zij nog maar 3-4 dagen per week werken.
Om ervoor te zorgen dat onze werkwijze gehandhaafd kan blijven hebben wij daarom een vaste vervangster/4e collega in de praktijk erbij gekregen.
Sharon is ons team in 2017 komen versterken.

Door nu met z'n 4en te gaan werken kunnen we goede continuïteit bieden. Sharon draait een vaste dag spreekuur in de week en zal ons tijdens onze bijscholingen/vergaderingen/cursussen/verlof/ziektes en de vakanties vervangen.

Wij streven naar goede zorg op maat afgestemd op de behoefte en wensen van de cliënt.

Bijvoorbeeld: als een cliënt extra controles nodig heeft kan dit, wanneer een cliënt ongerust is mag ze altijd extra op controle komen nog dezelfde dag, als iemand een miskraam gehad heeft mag ze elke week voor een echo komen etc. Gewoon persoonlijke goede begeleiding afgestemd per cliënt.

Esther Eva Veroniek Sharon

Wij streven naar intensieve begeleiding in zwangerschap, bevalling en kraambed.

Wij garanderen voldoende tijd voor de zwangeren. Tijdens de spreekuren is er genoeg tijd per cliënt voor het stellen van vragen. Het eerste kennismakingsgesprek (Intake) duurt 60 min, info over borst/flesvoeding, het geboorteplan en het informatiegesprek over de bevalling duren 30 min.

We brengen een vroeg eerste bezoek, direct nadat een zwangere zich meldt met signalen dat de baring begonnen is. Tijdens dit bezoek maken we een inschatting welke mate van begeleiding de cliënte nodig heeft. Soms kan adequate ondersteuning van een van ons, de kraamverzorgster of anderen juist tijdens de beginfase van de baring bijdragen aan een goed verloop.

Wij garanderen een continu support in de actieve fase van de bevalling, ongeacht het aantal centimeters ontsluiting. Als een van ons je instuurt naar het ziekenhuis gaan we mee en blijven we indien gewenst ook aanwezig! Ook als de gehele bevalling door de gynaecoloog begeleid wordt kun je ons erbij vragen! Soms gaan we ook heel bewust nog even weg. Bij mensen die het samen heel goed doen is het soms goed om ze even met z'n tweeën te laten. Ze mogen altijd bellen indien ze ons nodig hebben.

Doordat we de mensen goed kennen weten we ook waar de mogelijke risico's zitten. Met als gevolg dat je goed luistert naar de zwangere en haar op tijd doorverwijst naar de gynaecoloog indien nodig.

We kennen alle cliënten goed en weten wat belangrijk voor ze is. Rust voor de cliënt, rust voor de verloskundigen en tevreden klanten.

Tot ziens in de praktijk!
Esther, Eva, Veroniek en Sharon