Wat is Hypnobirthing?

HypnoBirthing® is een ontspannen en stress-vrije methode die gebaseerd is op het feit dat alle baby’s op een zachte, kalme en liefdevolle manier geboren zouden moeten worden.

De nadruk ligt op zwangerschap en geboorte , maar ook op prenataal ouderschap en het bewustzijn van de ongeboren baby. Het is een simpel en eenvoudig programma dat zorgvuldig is doordacht door de jaren heen om moeders te helpen herinneren aan de eenvoud van geboorte.

Zoals de meeste barende vrouwen geen interventies/procedures nodig hebben om hun baby veilig en gezond op de wereld te zetten, zo hebben ze ook geen moeilijke oefeningen nodig om zichzelf voor te bereiden op een kalme, vredige en comfortabele geboorte. Het (geboorte) lichaam en de baby weten precies wat te doen. HypnoBirthing® leert zwangeren te vertrouwen op de natuurlijke manier van baren, te ontspannen en hun lichaam te laten doen waar ze voor bedoeld is. Door een aantal belangrijke technieken te oefenen worden gedachten geprogrammeerd en het lichaam voorbereid op een gemakkelijke geboorte. Wanneer het aankomt op programmering en conditionering is teveel afwisseling niet altijd goed. Herhaling geeft het beste resultaat.

HypnoBirthing® is niet alleen een techniek maar ook een filosofie. Deze filosofie is mede gebaseerd op het boek ‘Moeder worden zonder vrees’(Childbirth without fear) van Dr Grantly Dick Read. HypnoBirthing® leert je dat, als angst en spanning en medische complicaties geen deel uitmaken van het geboorteproces, ondragelijke pijn geen onderdeel hoeft te zijn van de geboorte. 

"We believe that every woman has within her the power to call upon her natural instincts to bring about the best possible birthing for her baby and herself"

Introductiefilmpje

Cursusleiders in de buurt:

Gecertificeerde HypnoBirthing® cursusleidsters leren met succes vrouwen en hun geboortepartner te vertrouwen in het geboorteproces en angsten en beperkende gedachten los te laten. HypnoBirthing® cursusleidsters zijn te vinden in 40 landen over de hele wereld.

Hieronder 3 cursusleidsters in de buurt:
Kijk voor alle Nederlandse cursusleiders op http://www.hypnobirthing.com/

Susteren : Minke Boxma

De geboorte van haar eigen 4 kinderen waren Minke's grootste inspiratiebron om andere aanstaande ouders te willen helpen met hun voorbereiding op hún fijne bevalling. In 2008 ontving zij haar opleiding en certificatie van Marie F. Mongan 'herself'. 

Sindsdien geeft zij met grote passie HypnoBirthing® cursussen in haar woonplaats Susteren in Limburg. 

Extra: Bevallings-ervaringsdeskundige en kleine, maar fijne webshop, gecertificeerd Hypnose Practitioner en HypnoBirthing Fertility Consultant.

Regio: Susteren, Limburg

Contact: 

Website: www.fijnbevallen.nl

Email: fijnbevallen@outlook.com

Tel: 046-4395899

Sittard: Chantal Hofman

Voordat zij zwanger was wist ze dat als het moment zou aanbreken zij zich wilde voorbereiden met HypnoBirthing. Toen het moment daar was verdiepte zij zich in deze methode en besloot met haar nuchtere kijk de proef op de som te nemen. Naast de geboorte van haar eerste kindje (een echte hypnobirthing baby zonder twijfel) was hiermee ook een nieuwe passie geboren. "Wat een mooie ervaring en als "ik" dit kan, dan kan elke vrouw dit", is wat zij dacht.

Daarnaast heeft ze ontdekt dat ze in het dagelijks leven nog steeds plezier heeft aan de geleerde technieken. Haar doel is dan ook om zoveel mogelijk moeders en (geboorte)partners de juiste tools te geven om een fijne, comfortabele en makkelijkere bevalling te ervaren met minder pijn. Waar dat ook is, thuis of in het ziekenhuis. Terugkijken op een mooie geboorte en hier een leven lang van genieten is zo waardevol. 

Extra: ervaringsdeskundige

Regio: Sittard e.o.

Contact: 

Website: www.ontspannenbevallen.com

Email: hypnobirthing@ontspannenbevallen.com

Tel: 06 50 591 757

Maastricht: Eva du Bois

Eva kreeg tijdens haar zwangerschap de tip om het boek 'HypnoBirthing the Mongan Method' te lezen en ze is er meteen mee aan de slag gegaan.
De combinatie van de filosofie en techniek van HypnoBirthing®, en het beoefenen van yoga en meditatie heeft ervoor gezorgd dat haar zwangerschap èn bevalling voor Eva onvergetelijk mooie ervaringen waren.
Deze ervaring inspireerde haar de opleiding tot HypnoBirthing Practicioner te volgen bij Marie Mongan, zodat zij deze geweldige methode over kan dragen aan andere toekomstige ouders.

Extra : Zwangerschapsyoga docente; Ashtanga yoga docente; Ervaringsdeskundige

Contact:

Website: www.bhumi.nl
Tel: 06-28412806